Ieškoti šiame dienoraštyje

2009 m. spalio 26 d., pirmadienis

"Muitinės tarptautinių DB apžvalga ir analizė", socialinio turinio dalinimosi priemonių informacija

Socialinio turinio dalinimosi priemonių informacija

Picasa yra viena labiausiai paplitusių internetinių galerijų, todėl joje gausu įvairiausios tematikos paveiksliukų bei nuotraukų. Šios sistemos populiarumą lėmė labai paprastas jos naudojimas, todėl net ir neįgudusiam vartotojui ši sistema suprantama. Picasa turi pagrindines funkcijas, kurios leidžia vartotojui susikurti savo fotoalbumus internete, jais dalintis su kitais vartotais. Nereikia įdiegti jokios papildomos programinės įrangos jei norima ka nors iškirpti, sumažinti ar uždėti efektą.

Flickr paliko man neblogą įspudį, nes rado daug rezultatų, susijusių su mano tematika. Ši sistema turi išplėstinę paiešką, kurią galima atlikti pagal: turinio tipą, talpinimo datą, naudojant operatorių išraiškas, media tipą. Tai labai palengvina paiešką. Įdomu tai, kad rastus vaizdus galima peržiūrėti skaidrių demonstravimo rėžime.

Youtube.com galima surasti daug naudingos bei idomios vaizdinės medžiagos . Prisiregistravus galima komentuoti kitų žmonių video , taip pat galima susirašinėti su youtube naudotojais . Galima patalpinti savo vaizdinę medžiagą ir dalintis su kitais.

Sistemoje http://www.last.fm/ kiekvienas gali rasti sau patinkančią muziką, radijo ar televizijos stotį. Norint peržiūrėt media, reikia užsiregistruot, failo nebūtina siūstis, jį galima groti tiesiog iš sistemos.


Reikšmingų šaltinių sąrašas socialinio turinio dalinimosi priemonėse:
1. http://www.flickr.com/photos/crosstrippin/2609122969/ [foto]
2. http://www.last.fm/music/Smiley+Culture/_/Customs+officer [garso]
3. http://www.slideshare.net/clearaction/cem [el. leidinys]

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą